First School (1 - 2 Year)

Δημιουργικά εργαστήρια

Εδώ σας αναφέρουμε τα δημιουργικά εργαστήρια που έχουμε δημιουργήσει για τα παιδιά σας έτσι ώστε μέσα από το παιχνίδι να απολαμβάνουν τη μάθηση!

Σε τι ωφελεί η δημιουργική απασχόληση

Η δημιουργική απασχόληση των παιδιών προσφέρει μια πολύπλευρη και ολιστική ανάπτυξη της προσωπικότητάς του. Βοηθάμε το παιδί να εντοπίσει και να αναπτύξει τις ικανότητές του, αλλά και να ξεπεράσει τις αδυναμίες του. Τους προσφέρεται η χαρά της προσωπικής δημιουργίας η οποία με τη σειρά της εφοπλίζει το παιδί με σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Εκμεταλλευόμενοι λοιπόν τη φυσική περιέργεια των παιδιών, την φαντασία τους, την ευελιξία τους , αναπτύσσουμε μια σειρά εκπαιδευτικών-δημιουργικών δραστηριοτήτων μέσω του παιχνιδιού.

Τα εργαστήριά μας

Παρακάτω σας αναφέρουμε τα δημιουργικά εργαστήρια που έχουμε δημιουργήσει. Για να δείτε το περιεχόμενο κάντε κλίκ στον τίτλο.
Kindori
Είναι μια ζώνη ελευθερίας, στην οποία μπορούν να εκφράσουν επιθυμίες, σκέψεις, να ανακαλύψουν τον κόσμο του βιβλίου καθώς και να ανακαλύψουν μία κλίση προς την ανάγνωση.
Ένα εργαστήριο στο οποίο εξερευνούμε καλλιτεχνικά ρεύματα και τους καλλιτέχνες που τα εκπροσωπούν. Μελετούμε τις τεχνοτροπίες τους και αυτό που τους οδήγησε να εκφραστούν με αυτόν τον τρόπο. Στη συνέχεια, με τη σειρά μας δημιουργούμε τα δικά μας έργα.
Με τη βοήθεια της ζωγραφικής, του κολλάζ, του πηλού και διάφορων άλλων τεχνικών κάνουμε κατασκευές και τους δίνουμε ζωή και κίνηση.
Παρακινούμε τα παιδιά να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν τον πολιτισμό μέσα από το παιχνίδι. Ανακαλύπτουμε τις ιστορίες και τους ανθρώπους πίσω από τα αντικείμενα με οδηγό τις μουσειοβαλίτσες μας!
Τα παιδιά χρησιμοποιούν τις αισθήσεις τους για να ανακαλύψουν διάφορα υλικά και να εξερευνήσουν με τον δικό τους τρόπο. Το αισθητηριακό παιχνίδι περιλαμβάνει παιχνίδια με άμμο, πλαστελίνη, πηλό, ρύζι, αλάτι, αλεύρι, νερό, φτερά, υφάσματα ή μπογιές.
Το εργαστήριο αυτό βασίζεται στην βιωματική μάθηση και δίνει την πεποίθηση στο παιδί ότι μπορεί να βασιστεί στις δικές του δυνατότητες και να ολοκληρώσει τη δραστηριότητα ανάλογα με το ρυθμό του.
Το εργαστήριο του Legoland βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν υπομονή και συγκέντρωση. Αναπτύσσουν τη λεπτή κινητικότητα, συντονίζοντας τις κινήσεις τους και μαθαίνουν να ακολουθούν οδηγίες μέχρι να φτάσουν στην ολοκλήρωση της κατασκευής.
Ένα δημιουργικό εργαστήρι βιωματικού χαρακτήρα που έχει στόχο την συναισθηματική έκφραση των παιδιών με παιγνιώδη τρόπο. Στόχος είναι να ξεκλειδώσουν τα δικά τους συναισθήματα, να κατανοήσουν το κόσμο γύρω τους και τον εαυτό τους, να ανακαλύψουν διεξόδους για το πως εκφράζονται και να χτίσουν δεξιότητες όπως η εν συναίσθηση, η επίλυση συγκρούσεων ,ο αυτοέλεγχος και η αποδοχή.
Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τα φυσικά φαινόμενα, τη χημεία και τη βιολογία μέσα από το παιχνίδι! Στόχος του εργαστηρίου, είναι τα παιδιά κάνοντας τα πειράματα με απλά καθημερινά υλικά, να κατανοήσουν ότι οι φυσικές επιστήμες είναι παντού στη καθημερινή ζωή και να αναπτύξουν δεξιότητες κριτικής σκέψης.
Τα παιδιά θα εξοικειωθούν με βασικές έννοιες όπως η κίνηση, ο ρυθμός, η μελωδία, η παύση και η ένταση, με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Θα έρθουν σε επαφή με διάφορα μουσικά όργανα, με τα οποία θα αυτοσχεδιάσουν και θα γίνουν μικροί συνθέτες.
Το παιδί μέσα από την πολυδιάστατη τέχνη του θεάτρου εμπλέκεται σε φανταστικές καταστάσεις όπου λαμβάνοντας διάφορους ρόλους ανακαλύπτει τον εαυτό του, εκφράζεται και δημιουργεί τον κόσμο του. Θέατρο, παιχνίδι και εκπαίδευση ενώνονται και μετουσιώνονται σε διασκέδαση!
Παιχνίδια που ενθαρρύνουν την ομαδικότητα και τη συνεργασία! Αθλοπαιδιές, αγωνίσματα, παιχνίδια δεξιοτήτων, κυνήγι θησαυρού, παιχνίδια με μπάλες, στόχους, γρίφους, αθλήματα! Τα παιδιά εκτονώνονται παίζοντας, ακολουθώντας τους κανόνες του κάθε παιχνιδιού και σεβόμενοι όλους τους παίκτες είτε της δικής τους ή της άλλης ομάδας!
Στόχος του εργαστήριου είναι να βοηθήσει τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη λογοτεχνία, ένα πολύ καλό μέσο για να αντιμετωπίσουν τα παιδιά προβλήματα με τη χρήση της γλώσσας. Ξεκινάει λοιπόν, ένα συναρπαστικό ταξίδι με γνώμονα την έμπνευση, την δημιουργικότητα, την γραφή, το παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό, με στόχο να αποφοιτήσουν… Μικροί Συγγραφείς!
Το παιδιά μέσα από την προβολή παιδικών ντοκιμαντέρ και ταινιών θα ζήσουν τη μαγεία της τέχνης του ντοκιμαντέρ και θα δοκιμάσουν νέους τρόπους επικοινωνίας, με αφορμή́ ιστορίες που ενδιαφέρουν, προβληματίζουν αλλά́ και ψυχαγωγούν.
Μέσα από το παιχνίδι χτίζουν το λεξιλόγιό τους, διασκεδάζουν, επικοινωνούν και μαθαίνουν την αγγλική γλώσσα από μικρή ηλικία με συναρπαστικό τρόπο.
Ο χορός σε συνδυασμό με τη γυμναστική ικανοποιεί την έμφυτη ανάγκη των παιδιών για κίνηση, αποτελεί ένα μέσο επικοινωνίας και εκτόνωσης.
Θα μάθουμε να καλλιεργούμε και να εμπιστευόμαστε την αισθητική μας και να εκφράζουμε αυτά που νιώθουμε μέσα από την τέχνη! Δεν υπάρχει σωστός καλλιτεχνικός τρόπος έκφρασης γιατί κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός το ίδιο και η δημιουργική εξέλιξή του.
Το εργαστήριο των παραμυθιών αποτελεί έναν εναλλακτικό, διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο καλλιέργειας της αγάπης για το βιβλίο. Τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά αφηγηματικά κείμενα, να αποκτήσουν πληροφορίες και γνώσεις με ευχάριστο τρόπο, καθώς και να αναπτύξουν το λόγο τους.
Ο πηλός ενθαρρύνει την εξερεύνηση, τον πειραματισμό, και επιτρέπει στα παιδιά να νιώσουν την ελευθερία που χρειάζεται η ζωντανή τους φαντασία για να εκφραστεί. Η εργασία με τον πηλό είναι ιδανική για την προώθηση του οπτικό-κινητικού συντονισμού, της αδρής κινητικότητας, καθώς χρειάζεται μεγάλη σωματική ενέργεια για το ζύμωμα και τον έλεγχο του πηλού, και της λεπτής κινητικότητας.
Τα παιδιά αγαπούν την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική, αγαπούν να πειραματίζονται με τα υλικά , ν’ ανακατεύουν, να παίζουν και να δημιουργούν. Μέσα από την δραστηριότητα αυτή, τα παιδιά διαπαιδαγωγούνται διατροφικά, μαθαίνουν βασικούς συνδυασμούς σε τροφές και γεύσεις, πειραματίζονται με οδηγό τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, δημιουργούν νόστιμες συνταγές με απλά υλικά κατανοούν την αξία της διατροφής, και τον υγιεινό τρόπο ζωής.
Οι στόχοι του εργαστηρίου είναι η γνωριμία και η εξοικείωση των παιδιών με τη φύση και η ανάπτυξη μιας φιλικής προς το περιβάλλον στάσης ζωής. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες λαμβάνουν δράση για να σώσουν τον πλανήτη!
Τα παιδιά θα εισαχθούν σε μία ιδιαίτερα δημιουργική διαδικασία. Σενάριο, διάλογοι και σκίτσο, όλα μαζί συντονίζονται με τρόπο τέτοιο ώστε να μεταφέρουμε στο χαρτί την ιστορία που έχουμε φανταστεί . Να δώσουμε ζωή στους απίθανους ήρωες που έχουμε σκαρφιστεί!
Η δραστηριότητα αυτή πραγματοποιείται στα εκθέματα της πόλης και έχει ως στόχο να βοηθήσει κάθε παιδί να κατανοήσει και να χαρεί τον κόσμο μέσα στον οποίο ζει. Στη μικρογραφία μιας υπεραγοράς με τμήματα όπως ιατρείο, ταχυδρομείο, φούρνος, super market, γλυκοπωλείο, μανάβικο, και βασικά τυποποιημένα προϊόντα μικροί και μεγάλοι παίζουν ρόλους και γίνονται καταστηματάρχες, υπάλληλοι ή πελάτες, συνεργάζονται, επικοινωνούν μεταξύ τους και περνούν ποιοτικό χρόνο.

Πως θα εγγραφείτε σε εμάς;

Είναι εύκολο, απλά κάντε κλίκ στο κουμπί!